GDPR Izjava o zasebnosti

Spletno mesto INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter se zavezuje, da bo ščitilo vašo zasebnost in razvijalo tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno spletno izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta www.bike-shop.si soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi. Ta izjava o varovanju zasebnosti velja za spletno mesto www.bike-shop.si.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so katerikoli podatki, ki se nanašajo na določeno fizično osebo, torej posameznika, na glede na obliko, v kateri so izraženi. Gre za podatke na podlagi katerih vas je mogoče identificirati.

Primer osebnih podatkov so: EMŠO, davčna številka, številka zdravstvenega zavarovanja, telefonska številka, registrska številka vozila, številka osebnega transakcijskega računa...

Posebne vrste osebnih podatkov so podatki o posamezniku, ki razkrivajo njegovo rasno ali etnično poreklo, politično prepričanje, versko ali filozofsko prepričanje ali članstvo v sindikatu in obdelava genetskih podatkov, biometričnih podatkov za namene edinstvene identifikacije posameznika, podatkov v zvezi z zdravjem ali podatkov v zvezi s posameznikovo spolno usmerjenostjo, spolnim življenjem, podatki o obsodbah... le teh na naši spletni strani ne zbiramo.

Lastnik in zbiratelj/upravljalec podatkov spletnega mesta je:
INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP ŠEMPETER, Rimska c. 78, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Slovenija
Odgovorna oseba: Marko Ranzinger

Kje se bodo shranjevali vaši osebni podatki in za koliko časa?

Osebni podatki, ki jih bomo zbrali na podlagi vašega izrecnega soglasja bodo shranjeni v elektronski ali fizični zbirki osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka), ki so ustrezno tehnično zavarovane, ter do katerih imajo dostop le pooblaščene osebe.
Osebni podatki, ki nam jih posredujete se shranjujejo znotraj Evropske unije.
Zbrani osebni podatki se lahko vodijo v zbirki osebnih podatkov do preklica soglasja v obdelavo osebnih podatkov ali največ toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se obdelujejo ali dosežejo zakonske zahteve.

Zbiranje osebnih podatkov

1.seznam: Registrirani uporabniki, spletna naročila

INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter na tem spletnem mestu zbira podatke o registriranih uporabnikih.. Ti podatki se zbirajo z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje pri nakupovanju v spletni trgovini ter z namenom nudenja boljših pogojev nakupovanja. Vsi registrirani uporabniki imajo možnost svojo registracijo kadarkoli prekiniti oz. izbrisati.
Seznam naročil vsebuje podatke tako registriranih uporabnikov kot tistih, ki so svoje naročilo oddali kot gostje (brez registracije na portal). Ti podatki se uporabljajo izključno za obdelavo naročila in logistiko preko dostavne službe DPD, ki pa je ravno tako zavezan k varovanju osebnih podatkov.

INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter na tem spletnem mestu zbira naslednje podatke:

  • Ime in Priimek
  • Spol (opcijsko)
  • E-naslov
  • Telefonsko številko (opcijsko)
  • Ulico (opcijsko)
  • Poštno številko (opcijsko)
  • Kraj (opcijsko)


Ti podatki se zbirajo zaradi obdelave spletnih naročil in vseh s tem povezanih aktivnosti.

Spletna stran INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter lahko samodejno (preko spletnega orodja Google analitika) zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika.
Med te podatke sodijo:

  • naslov IP
  • vrsta brskalnika
  • imena domen
  • čas dostopanja
  • naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani.

INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta.

2.seznam: Prijava na E-novice

INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter na tej spletni strani zbira prijave na e-novice. Zbirajo se naslednji podatki:

  • E-naslov
  • Ime in priimek (opcijsko)

INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter bo vaše osnovne podatke, pridobljene preko tega spletnega obrazca , uporabljal izključno za ohranjanje stika ter obveščanje o svoji ponudbi, spremembah, akcijah in drugih novostih.

Prejemanje novic na vaš e-naslov lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo Odjava ali pa nas glede tega kontaktirajte na naš e-naslov info@bike-shop.si.

3.seznam: Kontaktni modul za sporočila

Preko kontaktnega modula sprejemamo vaša vprašanja in sporočila. Zbirajo se naslednji podatki:

  • E-naslov
  • Ime in priimek (opcijsko)

Te podatke dobimo na naš e-naslov in jih ne shranjujemo, ampak jih po zaključeni obdelavi vašega vprašanja izbrišemo.

Uporaba, način in namen obdelave osebnih podatkov

INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP ŠEMPETER zbira podatke na spletni strani z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletnega mesta ter nudenje zahtevanih storitev. INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:
za namen internih tržnih raziskav
obveščanja strank o novostih na spletni strani oz. v spletni trgovini
obveščanja strank o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih INTEGRA SPORT d.o.o oz. BIKESHOP Šempeter nudi uporabnikom portala

Z uporabo spletnega mesta www.bike-shop.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi splošnimi pogoji poslovanja, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter pridobljenih podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo posredoval tretjim-nepooblaščenim osebam.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila pridobljena.
Zavezujemo se, da bomo vse zbrane podatke obdelovali zgolj v okviru naštetih namenov upravljanja oz. obdelave osebnih podatkov ter v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugo zadevno področno zakonodajo kot tudi skladno z Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR).

Pravice uporabnika

Uporabnik spletnega mesta INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.bike-shop.si pa lahko naslovi tudi na naš elektronski naslov ali preko kontaktnega obrazca.
Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji:
Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, R.Slovenija, https://www.ip-rs.si
Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Vsi, na kakršen koli v tej izjavi navedeni način pridobljeni podatki so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bomo strogo varovali ter naredili vse, da preprečimo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter ne odgovarja za pravilnost s strani uporabnikov vnešenih podatkov.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter osebne podatke lahko posreduje zaupanja vrednim poslovnim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:
podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, preiskovalni organi ipd.).

Vsi poslovni partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja, ki se nahaja na spletni strani www.bike-shop.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profila podjetja INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter na družbenih omrežjih in do objav ter povezane vsebine.
Uporaba piškotkov (ang. Cookies)
Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik, lahko to določite ob prvem prihodu na naše spletno mesto ali v nastavitvah posameznega brskalnika.

Zahtevajte izbris svojih podatkov

V kolikor želite, da odstranimo-zbrišemo vaše osebno podatke, ki ste nam jih kakorkoli posredovali, lahko to storite tako, da podate zahtevo za izbris podatkov preko obrazca za pošiljanje sporočil na strani Kontakt (pod temo izberite Izbris podatkov) ali pa nam pošljite pošto na e-naslov info@bike-shop.si z naslovom ODJAVA oz. IZBRIS PODATKOV.

Vašo odločitev o odjavi / izbrisu bomo seveda spoštovali in izpolnili v čim krajšem možnem času. Več informacij o Splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine INTEGRA SPORT d.o.o. oz. BIKESHOP Šempeter si preberite tukaj >